Trip through life-2

16 Apr, 2017

Uskrs

Generalna — Autor plazar @ 15:11

   Volim praznike, običaje koji se vezuju za njih, porodična okupljanja. Verski praznici u Mexicu veoma se naglašeno obeležavaju.Isčekivao sam uskrs ali ovog puta je sve prošao malo drugačije.    

   Već nedeljama pre ,u školi sam saznao, da za uskrs dobijamo dve nedelje raspusta. Svi su se dogovarali gde će putovati. Najvažnija im je nedelja pre uskrsa,"Semana Santa" sveta nedelja.Imao sam osećaj da će ceo grad biti u  Puerto Escondidou ,da će se popiti na milione litara piva, da će sve izgledati kao na vratima pakla a ne raja  Undecided.Iskreno nije mi se išlo,a i bio sam više puta...i odlučio sam da ostanem kući.Grad je stvarno bio ovih dana,pred praznik, opustošen,bez ljudi i vruć. Ovde postoje dva vremenska-godišnja doba.Suva i kišovita. Ova toplija,suva počela je sada pa će trajati do novembra.Jako je toplo idealno vreme za kupanje,što smo mi i iskoristili ali u porodičnom bazenu u kući sestre,moje host mame.

   Nažalost baka već nije živa ali njeno ime  Quemen nosi lanac poslastičarnica moje host familije.

njena slika sa dedom na zidu porodične kuće.

i naravno bazen ,kao osveženje u toplom danu

   Na moje veliko iznenađenje , pored bazena sam ugledao i nepozvanog gosta "CRNU UDOVICU" !!!!

Sledio sam se od straha...ali kada su se svi opušteno uživali u vrelini sunca....i ja sam se prepustio lepoti prizora

...i milini hladne vode

   Ali da se vratimo na praznovanje. U mojoj novoj familiji sam svatio da su mnogo drugačiji od predhodne porodice, moja host mama,stub ove porodice dve stvari voli jako u životu. Posao(koji joj donosi novac)  i putovanja (gde isto i potroši). Žive lagodno ali jako puno rade. Ne pridaju toliki značaj tradiciji ,običajima... uskršnjeg zeku ,šunku ,jaja ću proslavljati u Srbiji jer da je Hristos Voskrse i u Mexicu,samo sam čitao i čuo iz priča.

Srećan Uskrs!

 

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs